Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nye og endnu bedre kyllinger

De danske kyllingeproducenter skal have nye og endnu bedre kyllinger. Slagtefjerkræbranchen er i gang med at teste to nye ”linjer” af avlsdyr, for at finde den eller de typer, som skal afløse de nuværende kyllinger.

De danske kyllingeproducenter skal have nye og endnu bedre kyllinger. Slagtefjerkræbranchen er i gang med at teste to nye ”linjer” af avlsdyr, for at finde den eller de typer, som skal afløse de nuværende kyllinger.

Det er store, internationale avlsfirmaer, der står for at fremavle nye typer kyllinger. I dag er to avlsfirmaer, absolut dominerende på verdensplan, men der er dog også nogle mindre, ofte mere specialiserede avlsfirmaer på markedet. Avlsfirmaerne udvikler nye typer dyr ved at krydse deres forskellige høne- og hanelinjer.

- Når vi skal i gang med at afprøve nye typer slagtekyllinger, er det for fortsat at kunne klare os i konkurrencen med kyllingeproducenter i andre lande. Vi skal sikre os, at vi hele tiden bruger de bedste dyr, da det er marginalerne som afgør, om man tjener penge og dermed overlever, fortæller talsmand for Fjerkræraadet, chefkonsulent Thorkil Ambrosen, Danish Meat Association.

Målet med avlsarbejdet er, i følge Thorkil Ambrosen, mere robuste og stærkere kyllinger med mere brystkød, og dyr med et lavere foderforbrug. Han understreger, at det primært er egenskaber, som har med slagtekyllingernes evne til at vokse og omsætte foderet så effektivt som muligt, samt deres robusthed, der er i fokus ved afprøvningerne. Desuden lægges også vægt på forældredyrenes reproducerbarhed, altså hvor gode de er til at lægge befrugtede æg med en høj klækningsprocent.

Som forbrugere vil vi ikke kunne mærke nogen forskel i forhold til de kyllinger, vi kender i dag, hvis branchen vælger at skifte til andre typer kyllinger i produktionen.