Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Vejen er banet for dansk særstatus

Ny rapport bekræfter at forekomsten af salmonella i dansk slagtefjerkræ er blandt de absolut laveste i EU. Dermed er vejen banet for dansk særstatus i EU, så importeret fjerkrækød skal have lige så lav salmonellaforekomst som dansk.

Ny rapport bekræfter at forekomsten af salmonella i dansk slagtefjerkræ er blandt de absolut laveste i EU. Dermed er vejen banet for dansk særstatus i EU, så importeret fjerkrækød skal have lige så lav salmonellaforekomst som dansk.

Forekomsten af salmonella i slagtekyllinger er meget forskellig medlemslandene imellem. Det dokumenterer en ny rapport fra EFSA (European Food Safety Authority).

Rapporten sammenligner forekomsten af salmonella i slagtekyllingeflokke i EU-lande samt Norge. Her fremgår det, at forekomsten i de 23 lande varierer fra omkring 68 pct. til 0 pct., hvor Ungarn står for de 68 pct., og Sverige står for nul procent (se figur 1). Med en forekomst på 1,6 pct. i danske slagtekyllingflokke kan kun Sverige og Finland fremvise bedre tal end Danmark.

Gennemsnittet for EU er på 23,7 pct., hvilket betyder, at én ud af fire slagtekyllingeflokke i EU er inficeret med salmonella.