Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Bornholmerhanen bedst i test

Hanen fra Bornholm slog tretten konkurrenter af pinden i smagsbedømmelse. Den blev fremhævet for sin gode smag, saftighed og mørhed, der resulterede i en solid førsteplads i testen.

Hanen fra Bornholm slog tretten konkurrenter af pinden i smagsbedømmelse. Den blev fremhævet for sin gode smag, saftighed og mørhed, der resulterede i en solid førsteplads i testen.

Syv-og-tredive point ud af fyrre mulige. Dermed indtog Bornholmerhanen en suveræn førsteplads ved en bedømmelse af kyllinger, som magasinet Smag & Behag bringer i deres seneste nummer. I testen indgik både danske og udenlandske mørkevarekyllinger.

I testen blev bedømt kyllingebryster fra de forskellige kyllinger, der forinden først var brunet på panden i olie, og derefter stegt i ovn ved intervalstegning ad to omgange ved 165 grader. Lige inden serveringen blev brysterne skåret af skroget og stegt på skindsiden, til de var sprøde.

Kyllingerne blev bedømt for bl.a. udseende, duft og smag, og blev desuden givet point efter en skala, hvor de højest kunne opnå 40 point.

I bedømmelsen opnåede Bornholmerhanen 37 point, hvilket gav den et solidt forspring til de øvrige, hvor en fransk økologisk kylling kom ind på en andenplads med 30 point. Smagsdommerne fremhævede bl.a., at Bornholmerhanen havde en flot kødfarve, at kødet var fast, mørt og saftigt samt at smagen var rigtig god.