Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Dansk kylling fri for Campylobakter

Slagteriselskabet Lantmännen Danpo lancerer nu en kylling, der både er campylobakter- og salmonellafri.

Hidtil har man kunnet købe salmonellafrie kyllinger i butikkerne, men nu er det også muligt at købe en kylling der er garanteret fri for Campylobacter – og Salmonella. Det sker med lanceringen af ”Danpo Dansk Gårdkylling” fra slagteriselskabet Lantmännen Danpo.

- I første omgang lancerer vi et sortiment af frosne kyllinger og udskæringer, som er garanteret campylobacter- og salmonellafri. Senere følger vi op med yderligere et sortiment af kølede kyllinger og udskæringer, fortæller kommunikations- og marketingchef Søren Bisp, Lantmännen Danpo.

Hvis du mener at kunne huske, at der tidligere har været campylobacterfri kyllinger i butikkerne, er det rigtigt.

- Vi introducerede for nogle år siden en campylobacterfri kylling. Men markedet var dengang ikke parat til dette produkt – i hvert fald ikke til at betale merprisen. Vi vurderer, at tiden nu er moden, ikke mindst fordi der er kommet fokus på hvor meget Salmonella og Campylobacter, der er i importeret fjerkræ i forhold til danskproduceret, fastslår Søren Bisp.

Han oplyser, at merprisen er på omkring 35 procent.