Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Salmonellafrie kyllinger en eksportsucces

Sverige er det største eksportmarked for dansk kyllingekød. Danske kyllinger laver op til skrappe svenske krav, der lyder på produkter uden Salmonella.

Danmark er den suverænt største eksportør af kyllingekød til Sverige. Omkring 70 pct. af den svenske import kommer fra Danmark. Og eksporten har været stigende gennem en årrække. Hvor den samlede danske eksport af fjerkrækød - som næsten udelukkende består af kylling - var på små 10.000 tons i 1999, er den vokset til næsten 40.000 i de seneste år.

Sverige er et af de mest krævende markeder at få adgang til i kraft af deres særstatus på salmonellaområdet. Den giver svenskerne ret til at kræve, at importerede produkter skal være helt fri for Salmonella. Den danske fjerkræbranche har været i stand til at leve op til dette krav, hvilket er baggrunden for den imponerende eksportfremgang:

- Da vi fik nedbragt salmonellaforekomsten i danske kyllinger i midten af 1990’erne, fik vi samtidig adgang til det svenske marked, fortæller salgs- og marketingdirektør Arne L. Jensen, Rose Poultry.