Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskfjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Skærpet indsats mod Campylobacter

En ny handlingsplan skal mindske antallet af sygdomstilfælde som følge af Campylobacter – en bakterie der især forekommer i fjerkrækød. Indsatsen skal især rettes mod importeret fjerkrækød, der er årsag til langt de fleste sygdomstilfælde.

Det er en bakterie som det både er svær at stave til og at udtale korrekt. Ikke desto mindre er det den bakterie fra fødevarer, der gør flest danskere syge. Campylobacter, hedder bakterien, der især forekommer i fjerkrækød.

Danmark har siden 2003 haft en frivillig strategi for at bekæmpe Campylobacter. Strategien har givet gode resultater. Der er mindre Campylobacter i det danske kyllingekød nu, og der er sket et fald i antallet af syge fra 2001 til 2006, men en stigning igen i 2007 til 3.860 registrerede syge.

For nylig blev fødevareministeren enig med folketingets fødevareordførere om en ny handlingsplan, der skal reducere antallet af mennesker, som bliver syge af Campylobacter.

Handlingsplanen omfatter bl.a. en styrket indsats i forhold til det importerede fjerkrækød, og det med god grund. Beregninger fra Danmarks Tekniske Universitet viser, at op imod 80 pct. af sygdomtilfældene fra kyllingekød skyldes importeret kylling.