Dansk Fjerkræ - Artikelarkiv
Er du interesseret i nyheder og forskning indenfor fjerkræbranchen? Så kan du her finde forskellige artikler, der tidligere har været udgivet i bladet “Dansk Fjerkræ”. Dansk Fjerkræ er fjerkræbranchens fagblad og medlemsbladet for L&F Fjerkræ, og læses også af mange andre med interesse for branchen og det fjerkræfaglige område end medlemmerne.
Æg og produktion
Praktiske strategier til at sikre optimal ægkvalitet
Portræt af Bent Jensen, Lille Hejbøl, Ølgod: Ydmyg, men stolt over at have et stort netværk
Forståelse af fjerkræadfærd er afgørende for bedre management
Æg: Ofte efterlignet, men aldrig matchet
Danske æg har minimeret sit klimaaftryk
Naturlig fytase i foderkorn kan forbedre økologiske høners fosforudnyttelse
Store spolorm i høns (viden fra Nordisk Fjerkrækongres 2022)
Bedriftsbesøg hos frilandsægproducent Jakob Dall
Bedriftsbesøg hos ægproducent Anders Christiansen, Lohmann
Ægbranchens største udfordringer
Skyhøje priser på æg i USA - men hvorfor?
Globale ægpriser vil forblive høje gennem 2023
Besøg hos Jens Skovgaard Jensen, Hedensted: “Jeg elsker at være landmand”
Markant længere æglægningsperiode i konsumægproduktionen
Slagtekyllinger og produktion
Sådan beregnes klimaaftryk til ESG-rapport for kyllingeproduktion
Indblik i den norske fjerkræbranche
Bedriftsbesøg hos kyllingeproducent Martin Merrild
SKOVs guide til gode rutiner ved klækning af slagtekyllinger i stald
Besøg hos Rune Thomsen, Williamsborg: “Jeg nyder livet som driftsleder”
På 10 år: Over 10 procent mere kylling på den samme mængde foder
Besøg hos Claus de Place Bjørn, Glamsbjerg: “Jeg vil helst passe gårdkyllingerne selv”
Stigning i importen af fjerkrækød fra Ukraine bringer EU’s fjerkræsektor i fare
Fødevareminister og landbrugsordfører så på slagtekyllinger
‘Aktiv bevægelse’ hos slagtekyllinger - en vigtig indikator på god velfærd
En stemme fra Detailbranchen: Kampen om turbokyllingerne
Foder med algeprotein og bælgplanter til økologiske slagtekyllinger
Fælles fra branchen
Resultater fra Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsrapport 2023 og 2024
Fortsat lavt antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen
Solrige og velbesøgte dage på Roskilde
Alternative proteinkilder til fjerkræfoder
Efter 17 år giver danskejet kyllingefarm i Rumænien overskud
Lysets betydning for velfærd og effektivitet hos fjerkræ
Portræt af driftsleder Hans Klemmensen: ‘Jeg elsker at planlægge og have styr på tingene.’
Risikofaktorer for udvikling af fjerpilning i opdræt og skrabeægsproduktionen
Ingen grøn omstilling uden en robust økonomi
Et kig ind i: Opdræt, skrabeæg-og slagtekyllingeproduktion
Kan robotter forbedre effektiviteten i fjerkræproduktionen?
Fjerkræ vinder klimakampen- men hvad kan du selv gøre endnu bedre?
Finansiering til fjerkræproduktion
Landbruget, klimaet og ESGreenTool
Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?
5 spørgsmål til fageksperten om Salmonella
Status på forbrugernes holdning til den danske produktion af kylling og æg
Hvordan ser det ud med salmonellaforekomsten hos æglæggere og slagtekyllinger i resten af EU?
Det gode kontrolbesøg er muligt - men det opstår ikke af sig selv
Det samlede antibiotikaforbrug i fjerkræproduktionen var fortsat lav i 2022
Tema: Hvordan kan eksport af kyllingefødder opretholdes under udbrud af fugleinfluenza?
Optimistiske udsigter for det globale fjerkræmarked på trods af volatilitet
Offentlige måltider: Et fyrtårn for den grønne måltidsudvikling
Tre nedslag i det økologipolitiske arbejde
Nedslagspunkter i det globale marked for foder
Kan æg kønsbestemmes med duftteknologi under udrugning?
Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion
Sådan forebygger du varmestress i din fjerkræproduktion
En stemme fra Ungeklimarådet: Planterig mad er en del af det gode liv
7 vigtige aminosyrer i fjerkræfoder
Portræt af Lykke Nielsen og Morten Petersen, Lemvig: ”Vi ser muligheder frem for begrænsninger”
Lille stigning i antallet af salmonella-smittede flokke i 2023
Støjeffekter på fjerkræproduktionen overses ofte
Data som grundlag for debatten
Fjerkræ, kød og æg - 2012-2022
Ny rapport fra AVEC: ’European Chicken Commitment’ kommer med en pris
Europæisk undersøgelse bekræfter vigtigheden af biosikkerhed i HPAI-kontrol