Branchekode for fremstilling og transport af fjerkræfoder
Branchekoden for fremstilling og transport af fjerkræfoder, pr. 1. januar 2022 er en aftale indgået mellem Danske Æg, Udvalget for slagtefjerkræ og DAKOFO.
Formålet med aftalen er at definere overordnede regler ved fremstilling af fjerkræfoderblandinger til den erhvervsmæssige fjerkræproduktion med henblik på at bekæmpe og kontrollere forekomst af salmonella i foderet.
Branchekoden er vurderet tilstrækkelig af Fødevarestyrelsen.
Branchekoden er påkrævet som en del af det nationale salmonellabekæmpelses-program. Der er nedsat en følgegruppe som sikrer, at branchekoden efterleves, og som ligeledes løbende drøfter tiltag for at målrette, effektivisere og udvikler branchekoden. Følgegruppen foretager ligeledes kvartalsvis godkendelse af de fodervirksomhederne der er tilmeldt branchekoden.
Følgegruppen er sammensat ved følgende repræsentanter.
Du kan læse hele branchekoden her (åbner i pdf-format)
og på engelsk: Code of practice for poultry feed processing and transportation
Foderstofvirksomheder med godkendelsestilsagn for 1. kvartal 2024 (åbner i pdf-format)
Liste over tiltrædelser til Branchekode for fremstilling og transport af fjerkræfoder
Tiltrådte organisationer og udvalg pr. 1. januar 2022:
DAKOFO
Udvalg for Slagtefjerkræ
Danske Æg